Lustrumweekend 2022

boer Kalsbeek Wergea

Vanwege COVID-19 kon in 2021 het Lustrum niet gevierd worden. In oktober 2022 is dit goed gemaakt met een prachtig weekend in Friesland, voor de leden en hun partners.

De avond voor vertrek kregen de leden pas te horen in welke richting zij de volgende ochtend moesten rijden. Er is heel wat gespeculeerd over de bestemming.

Men werd met oranjekoek bij Grandcafé JAN! in Wergea ontvangen. Een prachtig dorp onder de rook van Leeuwarden. Van daaruit werd er een kleine wandeling gemaakt om vervolgens bij boer Kalsbeek, tussen de koeien, te gaan genieten van een heerlijke lunch. De inwendige mens werd goed verzorgd. De een moest wennen aan de omgeving en de ander raakte er niet over uitgepraat. Een ding is zeker: er werd nog lang over nagepraat.

Toen was het tijd om de kennis te gaan maken met de overnachtingsplek. Dit was het PostPlaza hotel in Leeuwarden. Er werd geslapen in het naastgelegen hotel ViaVia. Er was niet veel tijd om lang op de kamer te blijven want de excursies begonnen al vrij snel. Men kon kiezen uit een stadwandeling, een bezoek aan het gevangenismuseum of een rondvaart door Leeuwarden.

Eenmaal terug kon iedereen zich opdoffen voor het avondprogramma. Met een bus gingen we terug naar Wergea om daar te genieten van een heerlijk 5-gangen diner bij Grandcafé JAN! Wellicht verwachte iedereen een rustige avond maar niets bleek minder waar want bijna alle voetjes zijn nog flink van de vloer geweest.